De splitsing van vlaanderen

Wat lezen we in de krant tijdens het eten van ons broodje? Volgens de site “La Derniere Heure politique show”, is er zelfs geen eensgezindheid onder de vlamingen te vinden. Als bewijs wordt Gerrit Callewaert aangehaald, de hilarische sketch van In De Gloria, vanuit het West-vlaamse Bavikhove, deelgemeente van Harelbeke.

De tekst op de site van La Derniere Heure laat vermoeden dat de persoon die de video online plaatste niet weet dat dit een sketch is. De schrijver vraagt zich af als België zou splitsen (yeah right), als dan de provincies binnen vlaanderen ook niet meer gaan samenwerken. De rest van de site ziet me er ook redelijk serieus uit.

Oorspronkelijk werd deze sketch vermeld op de site van Ronny Balcaen van Ecolo. Wat de exacte bedoeling was is niet echt duidelijk. In de commentaren en via “updates” wordt gretig bevestigd dat men wel degelijk wist dat dit een grap was, en laten we hem het voordeel van de twijfel geven.

Voor de volledigheid nog even de sketch (hij blijft gewoon goed):

Dit doet ook denken aan de verwarring over de Boomerang-show-sketch, die door Jay Leno werd uitgezonden en becommentarieerd. Hilarish gewoon.

Tags: , , , ,

4 Responses to “De splitsing van vlaanderen”

 1. Mateusz Kukulka Says:

  Sorry maar ik wist dat het een sketch was. Het was niet duidelijk in mijn post.

  Met plezier

 2. Search engine optimization » Blog Archive » De splitsing van vlaanderen Says:

  [...] plaatste niet weet dat dit een sketch is. De schrijver vraagt zich af als Belgi zou source: De splitsing van vlaanderen, [...]

 3. De splitsing van vlaanderen — Search engine optimization Says:

  [...] plaatste niet weet dat dit een sketch is. De schrijver vraagt zich af als Belgi zou source: De splitsing van vlaanderen, [...]

 4. lololololol Says:

  huh?