Archive for October, 2008

Rails Rumble aftermatch

Wednesday, October 22nd, 2008

Vorig weekend hebben we met Openminds en Gorilla webdesign samen een project ontwikkeld voor Rails Rumble. De applicatie is “locatr.eu“, en is een eenvoudig spelletje, die een foto toont, en de gebruiker moet raden waar de foto genomen is.

Het werd een weekend vol coding, Wii-spelen (flink op m’n doos gehad), goed eten en drinken, en een fijne samenwerking tussen de twee bedrijven. We hebben flink wat werk gestopt in het correct berekenen van de afstand tussen verschillende punten, en het opzoeken van foto’s op afstand uit de database, op een performante manier. Het “niet moeten registeren” hebben we goed opgelost (naar onze mening). De layout heeft ook van Jelle de nodige liefde gekregen. Technisch zit het geheel zeer netjes in elkaar, alles gebeurt REST-full, er wordt veel gebruik gemaakt van externe API’s en plugins, en de programmacode is prima leesbaar en voldoende DRY. Jammer genoeg is de snelheid van de applicatie wat minder, aangezien de VDS van Linode wat te wensen overlaat.

Allen zijn dus uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen, en er wat mee te spelen. Laat maar weten wat je ervan vindt, en als je even tijd hebt, volg dan even de procedure om voor ons te stemmen (zal online komen op onze profielpagina eens het stemmen kan beginnen).

Helemaal af zou ik de applicatie niet noemen, er zijn nog enkele extra’s die ik wel leuk zou vinden, maar er was gewoon niet genoeg tijd. Zo hadden we nog volgende extra’s voorzien: RSS feed, een mobile interface die wat meer lightweight is, de mogelijkheid om foto’s te vlaggen als “niet goed”, etc etc… Afhankelijk van de populariteit van het ding gaan we die misschien nog implementeren eens de judging en voting achter de rug is.

Rails Rumble

Thursday, October 16th, 2008

Dit weekend gaat ten kantore Openminds Rails Rumble 2008 door, zij het natuurlijk enkel voor ons eigen team. We (Jan en ikzelf) hebben met Gorilla Webdesign (Jelle en Benny) de handen in elkaar geslagen, en er zal een weekend lang programmeren en designen aan onze applicatie (de applicatie die we gaan maken is momenteel nog een geheimpje).

Alles wordt ondertussen in gereedheid gebracht. Deze avond is er nog een meeting met Gorilla over de applicatie en de manier van aanpakken. Ondertussen zijn er regelingen getroffen voor entertainment, de Formule 1 en slaapgelegenheid voor Jan. De dames van de deelnemers zullen ook de handen uit de mouwen steken, en het kantoor ondertussen waar nodig van de laatste verflaagjes voorzien. Er is een twitter account gecreëerd met de naam “Gorillaminds” zodat geïntresseerden de vooruitgang kunnen volgen.

Naast Rails Rumble, waar Jan, Frank (catering) en ikzelf gedetacheerd zijn, is er ook nog de 24 uur “DJ Rush” waaraan Bram meewerkt, een 24 uur durende live-DJ-mix-online-stream-uitzending. Meer info daarover hier. Openminds voorziet in bandbreedte en colo-space hiervoor, in ruil voor het uitzenden van minstens één keer “Ruby ruby ruby” van de Kaiser Chiefs.

Iedereen is tijdens dit alles trouwens welkom! Spring even binnen op ons kantoor en zie ons in aktie, oordeel over de code of het design, geef extra tips of kom gewoon de krant lezen bij een kopje koffie!

En voor hen die twijfelen, we doen het voor de whiskey, al hebben we er onze twijfels over.

Dangerous

Wednesday, October 8th, 2008

Vandaag was ik wat aan het grasduinen op het internet naar de commentaren op het debat van deze nacht tussen McCain en Obama. Zo kwam ik op de sectie “fact check” op CNN, waar claims van beide kandidaten gecontroleerd worden. Dat de waarheid soms ver te zoeken is, zullen we maar aannemen als normaal, het is nu eenmaal politiek. Eén item trok echter mijn aandacht.

Kijk eerst even naar volgende filmpje, een opname van een speech/debat/… waar Obama het één en ander zegt over de troepen in Afganistan.

Kijk daarna even naar dit filmpje, wat een advertentie is voor de campagne van McCain:

Hou in het achterhoofd dat de persoon die op het eind van het reclame filmpje zegt dat hij de boodschap goedkeurt, misschien wel eens de volgende vier jaar de belangrijkste man van de wereld wordt. Niet echt bemoedigend voor de toekomst.

Nieuwe parkeertarieven

Thursday, October 2nd, 2008

Doordat ik verhuisd ben en nu wat verder woon, en al soms eens naar klanten moet, kom ik nu iets vaker met de auto naar het werk. Het is geen zicht als je bezweet en/of uitgeregend ergens aankomt, laat staan dat het aangenaam werken is. Vorige week was een fiets week, deze week voorspellen ze voornamelijk regen, dus werd het een wagen-week.

Vanaf vandaag is blijkbaar het nieuwe parkeertarief in gang geschoten. Schrok ik even deze morgen tot ik een ticketje langparkeren nam, en er zomaar even 10 euro van mijn proton afging. Vroeger was dit 2,5 euro. Een ver-vier-voudiging dus. Kroket!

Voor mij is dit nog geen zo’n extreem probleem, ik ga dus gewoon nog meer met de fiets komen, en eens uitdokteren als de bus ook niet een goeie route neemt. Voor Bram die van ergens diep in West-Vlaanderen komt is dit natuurlijk ondoenbaar – trein en bus-gewijs doet de brave ziel er net iets te lang over.

Extra parking achteraan ons kantoor is al sinds jaar en dag aangevraagd, maar de ruimte is gewoon schaars. Eentje extra zie ik ooit nog gebeuren, 4 extra is gewoon onmogelijk. Een dagtarief in de reep-parking kost ook 10 euro; het is dus niet voordeliger om ondergronds te parkeren (behalve dat er geen duiven op je kar kunnen schijten). Een abonnement daar is dan wel weer voordeliger (75 euro voor een maand, van 7 tot 19 uur), maar deze morgen waren er nog maar 37 plaatsen beschikbaar toen ik voorbijreed, en de kans is groot dat ik er met mijn LPG toch niet in mag.

Moeten bedrijven als Openminds dan weg uit het centrum? Ik hoor de horeca al klagen…