Offshore costs – kort door de bocht

Een beetje kort door de bocht, maar vermoedelijk wel een “valid point”. Lees zeker ook enkele comments; het is lokaal natuurlijk ook niet altijd rozengeur en maneschijn.

the “Outsourcing cost” lie

Recent heb ik een dag op skype moeten doorbrengen omdat offshore firm X iets in een Joomla had gebroken, waardoor een extra module van offshore firm Y niet werkte, het uiteindelijk probeerde op de serverconfig te schuiven, en uiteindelijk door offshore firm Z opgelost werd (een dag werk). X, Y en Z, de opdrachtgever en ikzelf hebben een dag op skype gezeten om te ontdekken dat X blijkbaar de getHearder()-functie (of zoiets) van Joomla gebroken had.

Bottom line is dat je ofwel zeer zeker moet zijn van de firma waarmee je samenwerkt, ofwel er beter niet aan begint en gaat voor een lokaal bedrijf waarmee je kan samenzitten en stap voor stap werken. Als je dit combineert met het resultaat dat wij soms onder ogen krijgen qua serversetup, maintainability of programmacode wat afgeleverd wordt door mensen met een senior-graad, kan ik dit enkel maar be-amen.

Let op, er zijn goede offshore firma’s, die prettig communiceren, weten waarmee ze bezig zijn, … Die herken je (logisch) aan hun iets hogere tarieven.

Comments are closed.